Sayfalar

2 Şubat 2012 Perşembe

AŞURE KURABİYE

AŞURE KURABİYE
Yeğenim Beyza biraz tatil yapmak ,birazda bizle ve akrabalarıyla vakit geçirmek için davetimi kırmayıp taaa Antalya 'dan bize geldi.Annesi Neşe işinden izin alamadığı için malesef gelemedi.Oğlumla beraber dışarı çıkıp biraz kar oynadılar.Sonra eve geldiler.Sonra Beyza benden aşure istedi.Oğlum ise aşureyi fazla beğenmiyordu.Bende ikisini de kırmamak için farklı bir şey yaptım.İşte ADINI AŞURE KURABİYE KOYDUM.

 MALZEMELER
  • 100 Gr tuzsuz krem peynir
  • 100 gr oda ısısında ısıtılmış tereyağı
  • 2 su bardağı un
  • 1/4 su bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı kuru üzüm
  • 4 kuru incir
  • 4 kuru kayısı
  • Yarım su bardağı iri çekilmiş ceviz içi
  • 2 çay kaşığı tarçın
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • Yarım çay bardağı toz şeker
YAPILIŞI
  • Tuzsuz peynir ,yumuşatılmış tereyağı ,un ve 1/4 su bardağı toz şekeri karıştırarak streç filme sarın.
  • Buzdolabında 30 dk dinlendirin
  • Kuru kayısı ve inciri tavla zarı büyüklüğünde doğrayın
  • Daha sonra buna ceviz,1 çay kaşığı tarçın ve 1 çay bardağı toz şekeri ekleyip karıştırın
  • Hamuru tezgaha alıp unlayarak yarım parmak kalınlığında açın
  • Üzerine harcı serpin
  • Rulo şeklinde sarın
  • Streç filme sarıp 30 dk daha buzdolabında bekletin
  • Son olarak 1/2 çay bardağı toz şeker ile 1 çay kaşığı tarçın ile karıştırıp hamurun üzerine serpin
  • Sonra hamuru yarım parmak kalınlığında dilimleyin
  • Yağlı kağıt serili tepsiye dizerek önceden ısıtılmış 160 derece fırında pembeleşene kadar pişirin
NOT:Un miktarı değişebilir hamurun ele yapışmaması gerekir

Hem oğlumun hem de yeğenimin gönlünü yapmış oldum : D

2 yorum:

  1. tarifi bile lezzetli geldi, evde olduğum gün yapacağım, güzel kaynaştırma elinize sağlık,

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. madem karışımı beğendiniz yapmam farz oldu .

      Sil