Sayfalar

19 Şubat 2012 Pazar

ETİ PUF KEK

Malzemeler
  • 4 yumurta
  • 4 fincan un
  • 4 fincan şeker
  • 1 fincan su
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1 vanilya
  • 1 kabartma tozu
Kreması İçin
  • 2  bardak süt
  • 1 çorba kaşığı un
  • 1 çay kaşığı rendelenmiş limon kabuğu
  • 1 kremşanti 1 bardak süt
Yapılışı
  • Kek malzemeleri karıştırılıp pişirilir.
  • Kek bardakla kesilir.
  • Kalan kek parçaları robotta çekilir.
  • Önce muhallebi pişirilir.
  • Soğuyunca içine bir bardak sütle çırpılmış kremşanti eklenir.
  • Bardakla kesilmiş keklerin üzerine dökülür.
  • Daha sonra robotta çektiğimiz kek kırıntıları en üste dökülür.
  • İstenirse damla çikolata ile süslenebilir.
  • 1 - 2 saat dolapta bekletilerek servis yapılır.

2 yorum: