MALZEMELER
- 13 kaşık şeker
- 13 kaşık sıvı yağ
- 15 kaşık süt
- 15 kaşık un
- 1 kabartma ve bir vanilya
- 6 - 7 adet elma
- 1 paket kremşanti
- 2 paket muzlu puding
- Pudingleri pişirmek içimm 8 bardak süt
YAPILIŞI
- Önce elmalar kabukları soyularak yarım ay şeklinde dilimlenir.
- Üstünü geçecek şekilde su ve 3 kaşık şeker eklenerek kaynatılır.
- Elmalar suyun içinden süzgeçle alınır.
- Elmaların suyu içine muzlu puding ve 8 bardak süt eklenerek pişirilir.
- Bir kenara soğumaya bırakılır.
- Daha sonra kek malzemeleri karıştırılarak orta büyüklükte bir fırın tepsisinde 160 derecede yaklaşık 40 dk pişirilir.
- Kek fırından çıkınca üzerine elma dilimleri yerleştirilir.
- Daha sonra soğuyan muhallebi üzerine dökülür.
- Krem şanti bir bardak sütle hazırlanarak soğutulur.
- Son olarak kekin üzerine krem şanti sürülür.
TATLIYI YİYENLER ELMAMI YOKSA ANANAS MI DİYE SİZE MUTLAKA SORACAKLAR.AYRICA YAPILAN MUHALLEBİDEN MUTLAKA BİR KASE AYIRIN.TADI ÇOK FARKLI
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder