Sayfalar

8 Şubat 2012 Çarşamba

POLAK TATLISI

Polonyalı bir arkadaşımın tarif defterinden sizlere farklı bir kültürde güzel bir tarif vereceğim.
MALZEMELER
  • 4 yumurta
  • 13 kaşık şeker
  • 13 kaşık sıvı yağ
  • 15 kaşık süt
  • 15 kaşık un
  • 1 kabartma ve bir vanilya
  • 6 - 7 adet elma
  • 1 paket kremşanti
  • 2 paket muzlu puding
  • Pudingleri pişirmek içimm 8 bardak süt

YAPILIŞI
  • Önce elmalar kabukları soyularak yarım ay şeklinde dilimlenir.
  • Üstünü geçecek şekilde su ve 3 kaşık şeker eklenerek kaynatılır.
  • Elmalar suyun içinden süzgeçle alınır.
  • Elmaların suyu içine muzlu puding ve 8 bardak süt eklenerek pişirilir.
  • Bir kenara soğumaya bırakılır.
  • Daha sonra kek malzemeleri karıştırılarak orta büyüklükte bir fırın tepsisinde 160 derecede yaklaşık 40 dk pişirilir.
  • Kek fırından çıkınca üzerine elma dilimleri yerleştirilir.
  • Daha sonra soğuyan muhallebi üzerine dökülür.
  • Krem şanti bir bardak sütle hazırlanarak soğutulur.
  • Son olarak kekin üzerine krem şanti sürülür.
TATLIYI YİYENLER ELMAMI YOKSA ANANAS MI DİYE SİZE MUTLAKA SORACAKLAR.AYRICA YAPILAN MUHALLEBİDEN MUTLAKA BİR KASE AYIRIN.TADI ÇOK FARKLI

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder