Sayfalar

11 Şubat 2012 Cumartesi

HURMALI KURABİYE

Hurmalı Kurabiye
Eniştem bu yıl imkanı olan her müslümanın yerine getirmesi gereken hac vazifesini yerine getirdi.Bize oradan bir kaç hediye ,hurma ve zemzem suyu getirdi.Bende getirdiği hurmaları misafirleri yalnız olarak ikram etmemek için hurmalı kurabiyeyi yaptım.Misafirler kurabiyelerime bayıldı.Şimdi sizlere bu mübarek meyvenin içinde olduğu tarifi vereceğim.
MALZEMELER
  •  1 yumurta
  • 1/2 paket yumuşamış tereyağı
  • /1 çorba kaşığı yoğurt
  • 2,5 su bardağı un
  • 1/2 su bardağı şeker
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3 çorba kaşığı şeker
  • 1 su bardağı fındık
  • 10-12 hurma
  • 1 tatlı kaşığı tarçın ve pudra şekeri
YAPILIŞI

  • Hamur malzemeleri yoğurularak özlü bir hamur elde edilir.
  • Hamur üzerine nemli bez örtülerek 15 dk dinlendirilir.
  • Ayrı bir kapta iri dövülmüş fındık,tarçın ,şeker ,çekirdekleri çıkarılmış ve küçük doğranmış hurmalar elde edilir.
  • Hamur 1 parmak kalınlığında tezgah unlanarak açılır.
  • Hamurun üzerine hazırlanan içten konulur.
  • Bıçakla kesilerek poğaça şeklinde kapatılır.
  • Fırın kabı margarinle yağlanır,üzeri beyaz kalacak şekilde pişirilir.
  • Fırından çıkan kurabiyelerin üzerine tarçın ve pudra şekeri karışımı serpilir.
  • NOT:MARKETLERDE SATILAN TOPAKLANMAYAN DEKOR ŞEKERLERİNDEN DE KULLANABİLİRSİNİZ.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder