Bugün sizlere meşhur haşhaşlı ve limonlu kekimin tarifini vereceğim.Çoğu kişi yediği zaman içinde kakao olduğunu zannediyor.Oğlum bu tür kekleri değilde daha çok kakaolu kekleri yerdi.Bunu yapınca içindekinin ne olduğunu farketmeden afiyetle yedi : D .İçinizde Ege'li olanlar varsa sürtülmüş haşhaş da kullanabilirlerBenim annem Ege'li olduğu için bizim evimizde hep bulunur.
HAŞHAŞLI LİMONLU KEK |
MALZEMELER
- 3 adet yumurta
- 1,5 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağından bir parmak eksik sıvıyağ
- 2 çorba kaşığı limon suyu
- 1 paket kabartma tozu
- 100 gr haşhaş
- 2,5 su bardağı un
- 3-4 parça damla sakızı
- 1 çorba kaşığı toz şeker
- 2 adet rendelenmiş limon kabuğu
YAPILIŞI
- Oda sıcaklığındaki yumurtaları şekerle çırptıktan sonra süt , sıvı yağ, limon suyu ve kabartma tozu eklenir.(Tabi ne yapıyoruz kabartma tozunun üzerine limonu sıkıyoruz ve kekimiz muhteşem kabarıyor)
- Elediğimiz unu hamura ekleyelim
- Daha sonra damla sakızı bir çorba kaşığı şekerle havanda dövülüp hamura eklenir
- Son olarak haşhaş ve limon kabuğu da katılır
- Hamuru yağlanmış kalıba dökülür
- 175 derecede önceden ısıtılmış fırında pembeleşene dek pişirilir.
- NOT:Kekin pişkinliğini kontrol için keke kuru bir bıçak batırılır.Eğer bıçağa hamur yapışmazsa kek pişmiştir
Deneyin ve yorumlarınızı bekliyorum.Afiyetle yemeniz dileğiyle
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder