4 - 5 ADET ELMA
2 YEMEK KAŞIĞI BAL
3 YUMURTA
8 ÇORBA KAŞIĞI ŞEKER
125 GR. MARGARİN1.5 SU BARDAĞI UN
YARIM LİMON SUYU
1 LİMON RENDESİ
1 PAKET KABARTMA TOZU
1 PAKET VANİLYA
1 ÇAY KAŞIĞI TARÇIN
YAPILIŞI
ÖNCE YUMURTA VE ŞEKER KÖPÜRENE KADAR ÇIRPILIR(BUNU ÇOCUKLARINIZA YAPTIRABİLİRSİNİZ.ÇOK ZEVK ALIYORLAR)
ERİTİLMİŞ MARGARİN ,UN,LİMON RENDESİ,VANİLYA,TARÇIN VE SON OLARAK KABARTMA TOZU EKLENİR.UFAK BİR PÜF NOKTASI YARIM LİMON SUYU KABARTMA TOZUNUN ÜZERİNE SIKILIRSA KEKİNİZ ÇOK DAHA İYİ KABARACAKTIR.
ORTA BÜYÜKLÜKTE BİR TEPSİYE KEK KONDUKTAN SONRA 4 - 5 ADET ELMA KABUKLARI SOYULARAK KEKİN ÜZERİNE DİZİLİR.
YAKLAŞIK 40 DAKİKA 150 DERECEDE PİŞİRİLİR.FIRINDAN ÇIKAR ÇIKMAZ 2 YEMEK KAŞIĞI BAL KEKİN ÜZERİNE GEZDİRİLİR.
ZEHRA ANNESİNİ UNUTUP ÇOKTAN KEKİ YEMEYE BAŞLADI BİLE : D
HEM ZEHRA'YLA İYİ VAKİT GEÇİRDİK.HEMDE ENFES BİR KEK YAPTIK.
yemek çok güzeldi
YanıtlaSil