MALZEMELER
- Bir su bardağı nohut
- Yarım su bardağı aşurelik buğday
- 4 -5 Su bardağı et veya tavuk suyu(ben bir tane but haşladım.bunun suyunu kullandım.)
- 25 GR.tereyağ veya 4 yemek kaşığı sıvıyağ(tereyağı belki zaralı ama bu çorbaya çok yakışıyor.)
- 1 yemek kaşığı kuru nane ve pulbiber
TERBİYESİ
- 2 Su bardağı yoğurt(süzmede olabilir.)
- 2 çay kaşığı tuzu
- 1 adet yumurta
- Bir buçuk yemek kaşığı un
YAPILIŞI
- Nohut ve buğday yıkanıp bir gece önceden ıslanır.(ben her zaman fazla haşlayıp buzluğa koyuyorum.hep el altında oluyor.)
- Tavuk ya da et haşlanır.Et suyu süzülür.içine nohut ve buğday konarak iyice haşlanır.
- Yoğurt yumurta ve un karıştırılır.Bu karışım yavaş yavaş et suyuna eklenir.tuzu en son ilave edilir.
- Daha sonra bir tavada pulbiber nane ve yağ eritilir.taze naneyle süslenir.....
DÜNKÜ ÇORBAMIN TARİFİ
güney doğuda bizim yabani nane dediğimiz yarpuz konuyor nane yerine ve soğuk da yeniyor onda nohut yok ama, harika bir çorba senin tarifin de çok lezizdir pişince eminimm . : ) : )
YanıtlaSilGNY