Sıcak Tartoletler
MALZEMELER
- 125 gr margarin
- 125 gr pudra şekeri
- 1 yumurta(oda sıcaklığında beklemiş olacak)
- 250 gr un
- 1,50 su bardağı süt
- 1 yumurta sarısı
- 5 yemek kaşığı toz şeker
- 4 yemek kaşığı un
- 2 çorba kaşığı süzme yoğurt
YAPILIŞI
- hamur malzemeleri karıştırılarak yarım saat dinlendirilir
- dinlendirildikten sonra merdane yardımıyla bisküvi kalınlığında açılır
- Yağlanmış tart kalıplarına elle bastırılarak yerleştirilir
- 200 derecede ısıtılmış fırında 12 dakika pişirilir
- Krema malzemeleri yoğurt hariç hepsi karıştırılır
- Krema soğuyunca içine yoğurt ekliyerek karıştırılır
- Tartoletler bu kremayla doldurulur üzerleri meyveyle süslenir.Bu krema yerine içine marmelat veya jöle de koyabilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder