Sayfalar

14 Mart 2012 Çarşamba

TARTOLET TARİFİ

Sıcak Tartoletler

MALZEMELER
  • 125 gr margarin
  • 125 gr pudra şekeri
  • 1 yumurta(oda sıcaklığında beklemiş olacak)
  • 250 gr un
  • 1,50 su bardağı süt
  • 1 yumurta sarısı
  • 5 yemek kaşığı toz şeker
  • 4 yemek kaşığı un 
  • 2 çorba kaşığı süzme yoğurt
YAPILIŞI

  • hamur malzemeleri karıştırılarak yarım saat dinlendirilir
  • dinlendirildikten sonra merdane yardımıyla bisküvi kalınlığında açılır
  • Yağlanmış tart kalıplarına elle bastırılarak yerleştirilir 
  • 200 derecede ısıtılmış fırında 12 dakika pişirilir
  • Krema malzemeleri yoğurt hariç hepsi karıştırılır
  • Krema soğuyunca içine yoğurt ekliyerek karıştırılır
  • Tartoletler bu kremayla doldurulur üzerleri meyveyle süslenir.Bu krema yerine içine marmelat veya jöle de koyabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder