Sayfalar

29 Mart 2012 Perşembe

YAZ TATLISI

YAZ TATLISI

MALZEMELER
  • 1 paket portakallı tang(toz halinde içecek)
  • 3 paket vanilyalı puding
  • 5,5 bardak süt
  • 1 paket muzlu jöle 
  • Hindistan cevizi (ceviz içi , fındık vb)


  • 1 paket tang tencereye konulur.
  • İçine 1 paket vanilyalı puding dökülür.
  • 3 bardak su ile tencereye konulanlar pişirilir.
  • Muhallebi kıvamına gelince ateşten alınır.
  • Bir kenara soğumaya bırakılır.
  • 2 paket vanilyalı puding 5,5 bardak süt ile pişirilir.
  • Kare bir borcama dökülür.
  • Soğuyunca üzerine tang li karışım dökülür.
  • En son katına bir paket muzlu jöle tarifine göre pişirilerek ılıyınca eklenir.
  • İsterseniz borcamın altına hindistan cevizi fındık vb konulur.Veya en üzerine meyveler konur.
  • Soğuk olarak servis yapılır.
  • Yazın tüketilecek serinleten nefis bir tatlıdır. 
  • Tatlıyı silikon kalıplara dökerek şekiller çıkardım.Sizde yapabilirsiniz.

1 yorum: