- 2 yumurta
- 1 çay bardağı şeker
- 1 yemek kaşığı kakao dahil 1,5 çay bardağı un
- 1 çay kaşığı kabartma
- 1 vanilya
Keki ıslatmak için;
1 çay bardağı vişne veya çilek suyu
1 çay bardağı vişne veya çilek suyu
Kreması için;
- 1 su bardağı süt
- 1 paket kremşanti
Süsleme için;
- Taze çilek ve kiraz
Yapılışı
- Keki pişiriniz.
- Ortadan ikiye keserek meyvesuyu ile her iki katını ıslatınız.
- 1 kata krema sürünüz.Üzerine çilek dilimleri koyunuz.
- 2 kat kek üzerine yerleştirilir.
- Kalan krema sürülür.Kekin üzeri taze meyvelerle süslenir.İstenirse çikolata rendelenebilir.
ya küçüklüğümden beri kafamı kurcalayan şöyle bir şey var: pasta üstlerine serpiştirilen ya da itinayla yerleştirilen boncuklar! sahiden pastayı müthiş çekici yapıyorlar ama bir sorun var ki; yenmiyorlar! yani yenmiyorlardır büyük ihtimalle(artık yenenlerini de yapıyor adamlar ama benim gördüklerim hep plastikti, gördüğüme inanıyım :p) ama ne bileyim, sanki pasta onlar olmadan yenmemeli gibi geliyor, sanki boncuk=pasta, pasta=boncuk :/ he "yemeyi dene o zaman geveze" diyebilirsiniz, ama o zaman da gevezeye çene değil, yutma işleminden sonra boğulmaktan kurtaracak biri gerekebilir herhalde :|
YanıtlaSilyani söz konusu yenmeyen boncuksa ortada bir haksızlık var gibi ve sizde aynı şeyi yapmışsınız sevgili petibör :/
ama sonuç olarak çocukluğumun gözdesi boncuklu bir pasta yapmışsınız =)
canım ben bu boncukları epey aradım içleri çikolatalı ve yenebiliyor.
Silcanım ben bu boncukları epey aradım içleri çikolatalı ve yenebiliyor.
Silevet artık yenenlerini yapıyor adamlar. daha iyi ya, insan pastaya tamamen hakim olabiliyor :D
Sil