Sayfalar

23 Mayıs 2012 Çarşamba

Karaorman Pastası

Malzemeler

  • 2 yumurta
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 yemek kaşığı kakao dahil 1,5 çay bardağı un
  • 1 çay kaşığı kabartma 
  • 1 vanilya

Keki ıslatmak için;

1 çay  bardağı vişne veya çilek suyu



Kreması için;

  • 1 su bardağı süt 
  • 1 paket kremşanti

Süsleme için;

  • Taze çilek ve kiraz

Yapılışı


  • Keki pişiriniz.
  • Ortadan ikiye keserek meyvesuyu ile her iki katını ıslatınız.
  • 1 kata krema sürünüz.Üzerine çilek dilimleri koyunuz.
  • 2 kat kek üzerine yerleştirilir.
  • Kalan krema sürülür.Kekin üzeri taze meyvelerle süslenir.İstenirse çikolata rendelenebilir.

4 yorum:

  1. ya küçüklüğümden beri kafamı kurcalayan şöyle bir şey var: pasta üstlerine serpiştirilen ya da itinayla yerleştirilen boncuklar! sahiden pastayı müthiş çekici yapıyorlar ama bir sorun var ki; yenmiyorlar! yani yenmiyorlardır büyük ihtimalle(artık yenenlerini de yapıyor adamlar ama benim gördüklerim hep plastikti, gördüğüme inanıyım :p) ama ne bileyim, sanki pasta onlar olmadan yenmemeli gibi geliyor, sanki boncuk=pasta, pasta=boncuk :/ he "yemeyi dene o zaman geveze" diyebilirsiniz, ama o zaman da gevezeye çene değil, yutma işleminden sonra boğulmaktan kurtaracak biri gerekebilir herhalde :|
    yani söz konusu yenmeyen boncuksa ortada bir haksızlık var gibi ve sizde aynı şeyi yapmışsınız sevgili petibör :/
    ama sonuç olarak çocukluğumun gözdesi boncuklu bir pasta yapmışsınız =)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. canım ben bu boncukları epey aradım içleri çikolatalı ve yenebiliyor.

      Sil
    2. canım ben bu boncukları epey aradım içleri çikolatalı ve yenebiliyor.

      Sil
    3. evet artık yenenlerini yapıyor adamlar. daha iyi ya, insan pastaya tamamen hakim olabiliyor :D

      Sil