Sayfalar

6 Mart 2012 Salı

BALKABAĞI PASTASI

          BALKABAĞI PASTASI

                MALZEMELER
  • 10 DİLİM KABAK
  • 30 TANE BEBE BİSKÜVİ(YA DA PETİBÖR)
  • BİR BARDAK CEVİZ YA DA FINDIK İÇİ
  • İKİ BARDAK TOZ ŞEKER
                                                                              KREMASI İÇİN
  • BİR BARDAK SÜT
  • BİR PAKET KREM ŞANTİ
                                                                                   YAPILIŞI
  •        KABAKLAR BİR BARDAK SU VE ŞEKERLE KISIK ATEŞTE PİŞİRİLİR.
  • ÇATALLA PÜRE HALİNE GETİRİLİR.BEBE BİSKÜVİLERİ MİKSERLE ÇIRPILIR.
  • KEK KALIBINA KARIŞIMIN YARISI KONUR.ÜZERİNE KREM ŞANTİ KONUR.
  • 15 DK.DOLAPTA BEKLETİLİR.KALAN KABAKLAR ÜSTÜNE KONUR.KREM ŞANTİ VE CEVİZLE SÜSLENİR.

      NOT:EĞER KALIBI ILIK SUDA BEKLETİRSENİZ ÇOK KOLAY ÇIKAR.AFİYET OLSUN KABAK MEVSİMİ GEÇMEDEN DENEYİN....

1 yorum:

  1. kabak rendesi, ceviz içi ve içine avuçia serpilmiş şeker karışımını yufkaya döşeyip kol böreği gibi sarıp fırında pişirilince sıcak soğuk yenebilen hoş bir börek oluyor. Bu hafif tatlı böreğe Gürcüler FULTO diyor.

    Senin tarifinin de çok güzel bir tad sunduğunu uuyorum.. Kolay gelsin..
    not: böreğin tarifini yayınlayabilirsin :)

    YanıtlaSil